РИНКИ КАПІТАЛУ ЯК ДЖЕРЕЛО ФІНАНСУВАННЯ СУДНОПЛАВНОЇ ГАЛУЗІ - Ольга Копилова (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена дослідженню особливостей ринків капіталу як джерела фінансування судноплавної галузі. В процесі дослідження охарактеризовано чинники, що впливають на популярність альтернативних джерел фінансування в судноплавстві. Визначено ключові переваги та недоліки ринків капіталу. Проаналізовано динаміку прибутковості акцій судноплавних компаній в порівнянні з іншими галузями економіки за останні п’ять років та з’ясовано, що в довгостроковій перспективі акції судноплавних компаній є більш прибутковими за середнє значення компаній інших галузей економіки, що підтверджує інвестиційну привабливість акцій судноплавної галузі. Наголошено на тому, що формування стратегій судноплавних компаній на глобальних ринках капіталу відіграє важливу роль в ефективності забезпечення їх фінансовими ресурсами.