Впровадження «українізації» у систему вищої освіти УСРР в 1920-х рр. - Maryna Mazurenok (Педагогічний дискурс)
У статті на основі вивчення архівних документів й узагальнення наявних публікацій висвітлено діяльність Народного комісаріату освіти УСРР щодо реалізації політики «українізації» у вищих навчальних закладах в 1920-х рр. Проаналізовано законодавчу базу політики «українізації». Розглянуто особливості українізації навчально-виховного процесу вишів УСРР. Приділено увагу об'єктивним та суб’єктивним чинникам повільного впровадження українізації у вищих навчальних закладах. Простежено вплив урядової політики на розвиток системи вищої освіти УСРР.