ВИКОРИСТАННЯ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ В ПРОЦЕСІ НАВЧАННЯ ПРОГРАМУВАННЯ В УМОВАХ ЗМІШАНОГО НАВЧАННЯ - Олександр Миколайович Коваль (Відкрите освітнє е-середовище сучасного університету)
Змішане навчання, яке поєднує традиційні методи навчання з онлайн-інструментами, потребує ефективних технологічних рішень, зокрема для забезпечення безперервного зворотного зв’язку між вчителем та учнем. У статті проаналізовано сучасний стан проблеми організації змішаного навчання, досліджено питання використання сучасних інформаційних технологій, зокрема штучного інтелекту та нейронних мереж в процесі навчання програмування. Також авторами здійснено детальний опис авторської розробки освітньої платформи VirtualLaboratories, VirtualLaboratories — це концепція освітньої платформи для навчання програмування, яка спрямована на використання штучного інтелекту, а саме нейронних мереж, для автоматизації окремих процесів написання коду, оцінювання та перевірки готових програмних рішень.