РЕТРОАНАЛІЗ РОЗВИТКУ ТРАНСПОРТНОЇ СИСТЕМИ РЕГІОНУ - E.M. Ahromkin; A.S. Alekseev (Економіка та право)
У статті проаналізовано розвиток залізничної мережі Луганської області як складової транспортної системи регіону. Встановлено, що автомобільний транспорт суттєво впливає на функціонування і територіальну організацію всіх галузей національного господарства регіону. Визначено, що до транспортної системи Луганського регіону належить трубопровідний і авіаційний транспорт. Також у Луганській області розвивається система внутрішньоміського транспорту. Наведено порівняльну характеристику різних видів міського пасажирського транспорту. За результатами виконаних досліджень встановлено, що транспортна система регіону є територіальним поєднанням шляхів сполучення, технічних засобів транспорту і служби перевезень, які об’єднують усі види транспорту та ланки транспортного процесу у їх взаємодії і забезпечують успішне функціонування національного комплексу країни в цілому.