Idea wolności w Polsce w XVIII wieku. W związku z książką Anny Grześkowiak-Krwawicz pt: Regina libertas. Wolność w polskiej myśli politycznej XVIII wieku. Wydawnictwo: Słowo, obraz, terytoria. Gdańsk 2006, ss. 515 - Wojciech Organiściak (Czasopismo Prawno-Historyczne)
Idea wolności w Polsce w XVIII wieku. W związku z książką Anny Grześkowiak-Krwawicz pt. Regina libertas. Wolność w polskiej myśli politycznej XVIII wieku, 2006