ОЦІНЮВАННЯ ФІНАНСОВОЇ СТІЙКОСТІ ГІРНИЧОРУДНИХ ПІДПРИЄМСТВ КРИВОРІЗЬКОГО РЕГІОНУ - І. М. Дашко (Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління)
В статті наведені результати оцінювання фінансової стійкості щодо гірничорудних підприємств Криворізького регіону. Проведений аналіз щодо діяльності гірничо-рудних підприємств, за фінансовими показниками дає можливість зазначити: тенденцію до зростання стану фінансової незалежності від зовнішніх джерел фінансування. Запропоновано гармонізацію та адаптацію методів дискримінантного аналізу Терещенко, моделі Альтмана, фінансових показників стійкості задля визначення фінансової стійкості підприємств. Застосування методу Альтмана означила не схильність до банкрутства підприємств при порівнянні результатів цих двох методів зазначені певні розбіжності. Зроблено висновок  щодо високої фінансової стійкість та дуже низьку ймовірність банкрутства гірничорудних підприємств. Методику О. Терещенко доцільно застосовувати для аналізу, не одного, а декількох регіонів, оскільки потребує велику кількість об’єктів. Своєчасна ідентифікація фінансової стійкості дає можливість вчасно попередити небажані наслідки, до яких може призвести фінансовий ризик, обрати більш гнучку стратегію.