TÜRKİYE-İNGİLTERE ÜNİVERSİTELERİNİN VİZYON VE MİSYON İFADELERİNİN İÇERİK ANALİZİ İLE KARŞILAŞTIRILMASI - Metin Ocak; Buğra Karabulut (Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi)
Buaraştırmada, Türkiye ve İngiltere’deki üniversitelerin vizyon ve misyonifadelerinde kullanılan ögeleri ortaya çıkarmak ve bunlar arasındaki benzerlikile farklılıkları belirlemek amaçlanmıştır. Bu amaçla Türkiye’de (n=183) veİngiltere’de (n=125) bulunan üniversitelerin internet sitelerinde yer alan vizyonve misyon ifadeleri incelenmiştir. Çalışmada nitel araştırma desenlerinden olgubilim araştırma deseni kullanılmış ve veriler içerik analizi yöntemiyle analiz edilmiştir.Analiz sonucunda her iki ülke üniversitelerinin vizyon ve misyon ifadeleritespit edilen ögeler kapsamında benzerlik ve farklılıklar bağlamında tartışılmıştır.