Gustav Vigelands internasjonale utstillingsvirksomhet - Guri Skuggen (Kunst og Kultur)
I perioden 1902 til 1911 deltok Gustav Vigeland på en rekke internasjonale utstillinger. Denne artikkelen ser nærmere på disse; hva slags utstillinger var det, hvem arrangerte dem og hvilke arbeider viste Vigeland? Et underliggende spørsmål er hvordan utenlandske utstillingsarrangører, skribenter og andre ble oppmerksomme på Vigeland. Dette er første gang Vigelands utstillingsvirksomhet utenfor Norge blir grundig behandlet, og artikkelen bringer ny kunnskap om dette temaet. Artikkelen søker å belyse Vigelands status i samtiden og på den måten gi oss en bedre forståelse for hans kunstnerskap.