Продуктивність сортів рису в різних екологічних пунктах південного степу україни - Р. А. Вожегова; О. І. Олійник (Plant Varieties Studying and Protection)
Наведено результати наукових досліджень з вивчення продуктивності сортів рису селекції при їх вирощуванні в різних екологічних пунктах Південного Степу України. Доведено, що важливою рисою сучасних сортів є скорочення тривалості цвітіння та вегетаційного періоду, а зростання середнього рівня урожайності відбувається завдяки стабілізації величини врожаїв, одержаних в роки з несприятливими умовами вирощування.