ПРОБЛЕМИ ВИЗНАЧЕННЯ ЮРИДИЧНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ПОСАДОВИХ І СЛУЖБОВИХ ОСІБ ФОНДУ ГАРАНТУВАННЯ ВКЛАДІВ ФІЗИЧНИХ ОСІБ В УКРАЇНІ - O. M. Ishchenko; M. V. Viktorchuk (Law and Safety)
Проаналізовано нормативно-правові аспекти відповідальності посадових і службових осіб Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО). Встановлено, що слід розмежовувати поняття «посадова особа» та «службова особа». На основі правового аналізу цих понять з’ясовано, що директор-розпорядник, начальники та заступники відділів, служб, секторів, управлінь та департаментів ФГВФО є посадовими особами, а уповноважена особа ФГВФО – службовою особою. Запропоновано способи вдосконалення юридичної відповідальності цих осіб.