İsm-İ Fâil Sigalarının Çevirisi Üzerine - Abdulcelil Bilgin (Yakın Doğu Üniversitesi İslam Tetkikleri Merkezi Dergisi)
Bu makalede, Kur’ân’daki ism-i fâil türü sigaların çevirisi problemiele alınacaktır. Bize göre, bu tür yapıların meallere yansıyançevirilerinde ciddi problemler bulunmaktadır. Bu makalede,öncelikle problemi tespit etmeye çalışacak ardından örnekler yoluylaçevirilerin nasıl yapılmaması/yapılması gerektiği üzerindep.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 8.0px Helvetica}duracağız.