Педагогічна історіографія – сучасний стан напряму історико-педагогічних досліджень - Катерина Біницька (Педагогічний дискурс)
Стаття присвячена проблемам теорії педагогічної історіографії, як одного з напрямів історико-педагогічних досліджень. Автор розкриває теоретичні підходи з даної проблеми, інтерпретує погляди інших дослідників. Значну увагу приділено висвітленню поглядів сучасних дослідників до визначення терміну «історіографія». Визначені функції та методи педагогічної історіографії. Зокрема, до функцій історіографії відносяться: пізнавальна, методологічна, конструктивно-критична, прогностична, світоглядна, парадигмальна, інтеграційна та дидактична. Методами педагогічної історіографії визначено: вивчення інформаційних джерел, історико-структурний, історико-генетичний, парадигмальний, персоналістично-біографічний та термінологічний аналіз.