ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ШЛЯХ РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКОГО ЗЕЛЕНОГО ТУРИЗМУ: ДОСВІД ДЛЯ УКРАЇНИ - С. О. Махиня (Подільський вісник: сільське господарство, техніка, економіка)
У статті досліджено європейський досвід організації і розвитку сільського зеленого туризму. Проаналізовано сучасний стан туристичної індустрії в цілому, а також розглянуті особливості розвитку та підтримки сільського туризму у різних країнах Європи. Встановлено, що сільський зелений туризм є одним із перспективних напрямів індустрії туризму, швидкий розвиток якого обумовлено карантинними обмеженнями. З’ясовано, що сільський зелений туризм поєднує широкий спектр різних видів туризму, заснованих на використанні природних, історичних та інших особливостей сільських територій. Обґрунтовано, що розвиток зеленого туризму в Україні без урахування європейського досвіду буде неефективним. Висвітлено основні існуючі проблеми і переваги даної сфери туризму в Україні. Зроблено висновки щодо основних напрямків і перспектив організації і розвитку сільського зеленого туризму в Україні на підставі проаналізованого досвіду країн ЄС.