Sanal Alemin Yerel Aktörleri: Konya Yerel Basını Üzerine Bir Analiz - Enes Bal; Onur Bekiroğlu (Selçuk İletişim)
İletişim teknolojilerinin önemli dinamiklerinden bir tanesi olarak kabul edilen internet, birçok alanda olduğu gibi gazetecilik mesleğinde de birtakım değişim ve yenilikleri tetiklemiştir. Bu süreç içerisinde ortaya çıkmış olan internet gazeteciliği, Türkiye'de yaygın basın içerisinde hızla uygulama alanı bulmuştur. İnternet kullanımının yaygınlaşması ve gazeteciliğin bu türünün görece düşük maliyeti nedeniyle, yerel gazeteler de imkanları ölçüsünde sanal ortamı kullanmaya başlamışlardır. Bu çalışmada, Konya kent merkezinde yayınlanan ve aynı zamanda internet ortamında da yer alan günlük yerel gazetelerin web siteleri tasarım ve içerik yönünden analiz edilmektedir.