Вплив глобалізації на національні культури та ідентичності: соціологічний аналіз процесів примирення - Інна Петрівна Шевель (Міжнародні відносини: теоретико-практичні аспекти)
У статті досліджується процес глобалізації, яка суттєво трансформує національні культури та ідентичності, спричиняючи як позитивні, так і негативні зміни. Розглянуто механізми цього впливу, зокрема через міжкультурний обмін, медіа, міжнародну економічну інтеграцію.