El Texto Guía com a recurs didàctic en l’ensenyament universitari - José Luis Serrano Sánchez; Víctor González Catalayud; María del Mar Román García (Research in Education and Learning Innovation Archives)
Aquest estudi analitza l'impacte d'un material docent anomenat Texto Guía en el procés d'ensenyament i aprenentatge d'una assignatura del grau en Primària de la Universitat de Múrcia (Espanya). Vam elaborar un qüestionari ad hoc compost de 30 preguntes estil Likert de 5 opcions, que va ser validat mitjançant la tècnica de judici d'experts. Les dimensions d'anàlisi són: ús del text guia, del seu contingut i de les activitats realitzades. Els resultats indiquen que els estudiants valoren positivament l'ús, l'estructura i la utilitat del Texto Guía per a la preparació d'exàmens, la realització de tasques i la comprensió de conceptes clau. Hi ha diferències de gènere en relació amb la utilitat de les rúbriques d'avaluació, ja que les dones sí que les troben útils. Això mateix passa amb les funcions de comprensió de conceptes i la realització de tasques. Aquesta tasca també pot contribuir a l'enriquiment de la convocatòria de projectes Textos Guía que publica cada any la Universitat de Múrcia, ja que, per exemple, s'ha analitzat l'estructura d'aquest material, predefinida en la convocatòria mateixa.