Canvi i continuïtat de les pràctiques hereditàries. Els casos de Sant Feliu de Guíxols i la Vall d’Aro, 1780-1860 - Rosa Ros Massana (Estudis d'Història Agraria)
A través de l’anàlisi dels capítols matrimonials i els testaments de Sant Feliu de Guíxols i el seu entorn rural –la Vall d’Aro–, aquest article analitza les diferències de les pràctiques hereditàries segons grups socioprofessionals i, d’altra banda, les transformacions que aquestes pràctiques experimentaren durant el període 1780-1860. El cas de Sant Feliu de Guíxols mostra la precoç erosió del sistema de l’hereu en un context de forta emigració a Amèrica, en contrast amb la continuïtat de les pràctiques tradicionals en l’àmbit rural.