Основні кіберзагрози в умовах ведення інформаційної війни - Ya.P. Mazur (Аналітично-порівняльне правознавство)
У статті розглянуті основні кіберзагрози в умовах ведення інформаційної війни, як наявні та потенційно можливі явища і чинники, що створюють небезпеку важливим національним інтересам держави. Основними видами кіберзагроз є кіберзлочинність, кібертероризм, кібершпигунство, кібервійна. Інформаційна війна має три основні цілі: контроль інформаційного простору та забезпечення захисту власної інформації від дій противника, використання контролю над інформаційним простором для здійснення інформаційних атак на противника, підвищення загальної ефективності інформаційних функцій. Представлено основні проблеми в інформаційному просторі, які потребують вирішення в сучасних умовах. Інформаційна війна стала одним із найнебезпечніших видів зброї, існують такі види інформаційної війни, як командна, розвідувальна, психологічна, економічна, електронна, знищення документів, кібервійна. Психологічний вплив, дезінформація, піар-компанії та спеціальні інформаційні операції є найважливішими для інформаційної війни.