رابطه راهبردهای یادگیری و نگرش نسبت به یادگیری زبان انگلیسی با موفقیت در درس زبان انگلیسی در دانشجویان کارشناسی دانشگاه بیرجند - محمد اکبری بورنگ; سیدعلی حسینی; حسین شکوهی فرد (پژوهش‌های زبان‌شناختی در زبان‌های خارجی)
یادگیری زبان انگلیسی، یکی از چالش‌های نظام‌های آموزشی در ایران می‌باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه راهبردهای یادگیری و نگرش نسبت به یادگیری زبان با موفقیت در درس زبان انگلیسی عمومی در بین دانشجویان کارشناسی دانشگاه بیرجند بود. جامعه آماری عبارت بود از 4125 نفر که بر اساس جدول مورگان و به شیوه‌ی خوشه‌ای تصادفی تعداد 351 نفر انتخاب و موردبررسی قرار گرفتند. ابزارهای مورداستفاده در این پژوهش، پرسش‌نامه راهبردهای یادگیری زبان آکسفورد و نگرش نسبت به یادگیری زبان انگلیسی گاردنر بود و برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از ضرایب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام‌به‌گام استفاده شد. تحلیل داده‌ها نشان داد مؤلفه نگرش به زبان انگلیسی پیش‌بینی کننده موفقیت تحصیلی دانشجویان می‌باشد (05/0p<). همچنین نتایج نشان داد فرآیند فراشناختی و فرآیند عاطفی از مؤلفه‌های راهبردهای یادگیری پیش‌بینی کننده نگرش به زبان انگلیسی در دانشجویان است (01/0p<). با توجه به رابطه نگرش نسبت به زبان با موفقیت تحصیلی در درس زبان انگلیسی و نقش راهبردهای یادگیری زبان انگلیسی بر نگرش نسبت به زبان انگلیسی آموزش راهبردهای یادگیری زبان بسیار مهم می‌نماید.