Müzik Öğretmeni Adaylarının Nota Yazım Programlarının Kullanımına Yönelik Eğilimleri (Balıkesir Üniversitesi Örneği) - Hasan Hakan Okay (Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi)
Eğitimde teknoloji kullanımı, özellikle 1998 yılında güncellenen ulusal öğretmen yetiştirme programlarında daha etkin bir rol edinmiştir. Müzik eğitiminde teknoloji kullanımı ifadesiyle, kayıt ortamlarından elektronik çalgılara veya nota tahtalarına kadar müzik eğitimine katkı sağlayacak birçok teknolojik olanak öne çıkmaktadır. Bilişim teknolojilerinin müzik ile birleştiği bir noktada olan nota yazım programları, müzisyenler tarafından çeşitli amaçlarla yoğun olarak kullanılan ve gelişmiş olanaklarıyla uygulama alanları yaratan araçlardır. Bu özelliklerinden dolayı, müzik öğretmenlerinin meslek eğitimlerinde ve meslek yaşantılarında nota yazım programlarını kullanmalarıyla birçok olanağa ulaşacakları akla gelebilir.Ulusal öğretmen yetiştirme yaşantısında teknolojinin önem kazanmasıyla müzik öğretmeni adaylarının, nota yazım programlarının olanaklarını ne derece tanıdıkları, kullandıkları ve bu programları kullanmalarıyla karşılaşacakları olanakların farkındalığı gibi konular önem kazanmıştır. Dolayısıyla dile getirilen unsurların betimlenmesi bir gereklilik olarak öne çıkmaktadır.Bu araştırma, müzik öğretmenliği adaylarının nota yazım programlarını kullanmaya yönelik eğilimlerini belirlemeyi amaçlamaktadır. Araştırmada veri toplama aracı olarak araştırmacı tarafından düzenlenmiş on sorudan oluşan bir anket Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Programı öğrencilerinden ulaşılan 128 öğrenciye uygulanmıştır. Veriler istatistik programında işlenerek yüzde dağılımları çıkartılmış, yığılma durumları bulgular bölümünde okuyucunun da yorumuna açık olacak şekilde verilmiştir.