L'impacte geogràfic de la plaga de l'oïdi sobre el vinyar català - Francesc Nadal Piqué; Luis Urteaga González (Cuadernos de Geografía de la Universitat de València)
L?oïdi va ser la primera de les plagues que assolaren la viticultura europea durant el segle XIX. Malgrat la seva importància, ha rebut una atenció limitada per part dels geògrafs i historiadors que s?han dedicat a estudiar la història de la viticultura catalana contemporània. En aquest article, que vol ser una contribució al seu coneixement, s?analitzà el seu impacte geogràfic a la comarca del Maresme.