رابطۀ بین درک معلمان زبان انگلیسی از دانش پایه و حس خودکارآمدی و رابطۀ بین آنها در بافت ایرانی - اکرم نیرنیا; نیما حسینی (پژوهش‌های زبان‌شناختی در زبان‌های خارجی)
دربارۀ شناختی که معلمان زبان انگلیسی از خودکارامدی و دانش پایه دارند، مطالعه‌های اندکی انجام گرفته است. این مطالعه، رابطۀ بین دانش پایۀ معلمان و خودکارامدی آنان را بررسی می‌کند و مشخص می‌کند که آیا تجربۀ معلمان زبان انگلیسی بر شناختی که آنها از خودکارامدی و دانش پایه دارند، تأثیر دارد یا خیر. با استفاده از دو پرسشنامه چند گزینه‌ای طیف لیکرت، داده‌ها از 160 معلم زبان انگلیسی جمع‌آوری شدند. شرکت‌کنندگان در این مطالعه به دو گروه با‌تجربه و کم-تجربه تقسیم‌بندی شدند. تحلیل داده‌ها نشان داد که دانش پایه به میزان قابل توجهی خودکارامدی را پیش‌بینی می کند. همچنین در دانش پایه و خودکارامدی، گروهی که با‌تجربه بودند نسبت به گروهی که کم‌تجربه بودند، عملکرد بهتری داشتند. این مطالعه نشان داد که تجربه بر شناخت و عملکرد معلمان زبان انگلیسی در بافتار ایران نقش مثبتی دارد. کلمات کلیدی: خودکارامدی معلمان، دانش پایه معلمان، تجربه معلمان، معلم با تجربه، معلم کم تجربه