Автентичні джерела дослідження розвитку сільських дошкільних закладів України у період з 1945 по 1991 роки - Людмила Меленець (Педагогічний дискурс)
У публікації здійснено аналіз автентичних джерел про стан дошкільних закладів сільської місцевості України в історико-педагогічному просторі 1945-1991 років. Визначено хронологію регулятивної державної політики правового забезпечення розвитку сільських дошкільних закладів у період з 1947 по 1959 роки. Підкреслено роль фахового видання як важливого літопису подій і звершень в області дошкільного виховання. Доведено, що без знання зафіксованих періодикою фактів, явищ, даних та наукових узагальнень, не може бути осмислений характер певного історичного періоду, глибоко досліджена наукова проблема розвитку дошкільних закладів у сільській місцевості України.