ЛОГІСТИКА ТА ПОВОЄННЕ ВІДНОВЛЕННЯ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ: НАПРАЦЮВАННЯ СТРАТЕГІЙ СУМІСНО З ІНОЗЕМНИМИ ПАРТНЕРАМИ - Юлія Попова; Олена Чуприна; Василь Демчина (Економіка та суспільство)
У статті досліджено роль логістики у процесі повоєнного відновлення економіки України з урахуванням міжнародного досвіду та залучення іноземних партнерів. Визначено стратегічні напрями розвитку логістичної інфраструктури, які забезпечують прискорене відновлення виробничих і торговельних ланцюгів. Розглянуто сучасні перешкоди та обмеження, які впливають на ефективність функціонування логістичних систем в умовах переформатування економічної системи. Акцентовано увагу на необхідності координації дій державних органів, бізнесу та міжнародних донорів для формування ефективного механізму постачання, розподілу ресурсів і підтримки критичної інфраструктури держави. Проаналізовано можливості імплементації іноземних логістичних підходів та інструментів у вітчизняну економіку з урахуванням інституційної специфіки. Визначено концептуальні засади стратегічного партнерства з міжнародними структурами у сфері логістики з метою посилення економічної стійкості та забезпечення відновлювального зростання національної економіки України.