طراحی مدل اولویت‌بندی عوامل موفقیت برندهای کارآفرینانه کرمانشاهی؛ کاربست رویکرد آمیخته - صبا امیری (آموزش و مدیریت کارآفرینی)
برندسازی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل پیش‌برنده در رشد و پایداری کسب‌وکارهای کارآفرینانه شناخته می‌شود. در دنیای رقابتی امروز، شناسایی و تقویت این عوامل می‌تواند نقش مؤثری در توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار ایفا کند. این مطالعه با رویکرد آمیخته اکتشافی در دو بخش کیفی (روش نظریه بنیانی) و کمی (توصیفی) با هدف طراحی مدل اولویت‌بندی عوامل موفقیت برندهای کارآفرینانه کرمانشاهی انجام پذیرفته ‌است. در بخش کیفی، داده‌ها از طریق مصاحبه نیمه ‌ساختاریافته با 31 نفر از خبرگان از قبیل مدیران با سابقه، متخصصان بخش خصوصی، اساتید دانشگاه‌ها و سیاست‌گذاران مرتبط با برندسازی، با روش نمونه‌گیری قضاوتی و گلوله‌برفی جمع‌آوری شد و تحلیل آنها به شناسایی 2918 کد باز، 301 مفهوم و 60 زیرمجموعه منجر گردید. در بخش کمی، اطلاعات با پرسشنامه محقق‌ساخته از 20 نفر از خبرگان گردآوری و با روش فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) و به‌کارگیری نرم‌افزار Expert Choice تحلیل شد. یافته‌ها نشان داد مهمترین عوامل در مدل پژوهش شامل مهارت‌های مدیریتی، محصول و برند به‌عنوان شرایط علّی هستند. در شرایط مداخله‌گر، عوامل تأمین منابع مالی، حمایت‌های دولتی و خصوصی نقش دارند. از نظر شرایط زمینه‌ای، عوامل اجتماعی-فرهنگی، سیاسی-قانونی به عنوان مهم‌ترین عوامل شناسایی شدند. در راهبردها، استراتژی‌های مدیریتی، ساختارسازی سازمانی مجدد، توانمندسازی و استراتژی‌های عملکردی در تأمین و تولید از اهمیت بالایی برخوردارند. پیامدهای کلان شامل افزایش انگیزه فعالان کسب‌وکار، فرصت‌های ورود برای تازه‌واردین و افزایش اشتغال پایدار هستند. در سطح بنگاه، کاهش بدهی‌های مالی، جذب نیروی انسانی متخصص از جمله پیامدهای اصلی می‌باشند. بهبود مدیریت، همکاری فروش، توسعه فناورانه و برنامه‌ریزی برند به عنوان پیشنهاداتی جهت موفقیت برندسازی برای کسب وکارها می‌توانند مؤثر باشد.