Історіографічне висвітлення педагогічної діяльності П.Каптерєва до 1917 року - Лариса Герасименко (Педагогічний дискурс)
У статті представлено історіографічний аналіз педагогічного спадку П.Каптерєва дореволюційного періоду. Розглянуто основні напрями наукової діяльності видатного вченого: дидактика, педагогічна психологія, сімейна педагогіка, історія педагогіки. Проаналізовано маловідомі відгуки на його публічні виступи, вивчено рецензії на праці, опубліковані за життя видатного педагога, що дозволило сформувати обʼєктивний погляд на його особистість та педагогічний спадок у контексті розвитку педагогіки та освітнього процесу другої половини ХІХ – початку ХХ століття.