Вплив складу агресивного середовища на корозійну тривкість багатокомпонентних аморфних сплавів на основі Fe - M. A. Kovbuz; O. M. Hertsyk; T. G. Pereverzieva; S. Ye. Shurko; N. L. Pandiak; K. V. Protsyshyn (Хімія, фізика та технологія поверхні)
Електрохімічними методами оцінено корозійну тривкість ряду аморфних сплавів Fe78.5Ni1.0Mo0.5Si6.0B14.0, Fe65.58Мо4.69Cr7.92P6.93Si2.85B5.94, Fe55Ni20.28Cr7.04Mo1.61V1.07B6.56Al2.67Si1.07 в агресивних середовищах H2O, HCl, NaOH, NaCl, (NH4)2SO4. Показано, що в таких умовах аморфні зразки характеризуються вищою корозійною тривкістю у порівнянні з кристалічними сталями і під час витримування протягом 24 діб зразки аморфних сплавів пасивуються.