Автоматизована система керування обертами гвинта змінного кроку - М.Б. Єремієв; С.І. Цуканов; Д.М. Крицький (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
В статті розглянуто різні варіанти реалізації пропорційно-інтегровано-диференційних контролерів, наведено результати експерименту, проведеного на макеті, для П-регулятора, ПД-регулятора, ПІД-регулятора та системи без регулятора, що використовуються для автоматизації керування безпілотним літальним апаратом; доведено, що використання ПІД-регулятора, який обробляє дані з датчика перешкод, здатне до підтримки постійної кількості обертів двигуна при зміні кута гвинта, також експериментальним чином знайдено коефіцієнти до кожної складової регулятора.