MEVDUAT BANKALARININ FİNANSAL PERFORMANSLARININ SIRALANMASI: TÜRK MEVDUAT BANKALARININ CRITIC VE MAIRCA YÖNTEMLERİYLE PERFORMANS ANALİZİ - Selahattin Bektaş (Akademik İncelemeler Dergisi)
Bu çalışmanın amacı 2018-2019 yılları için mevduat bankalarının finansal performansının Entropi ve Mairca (Multi Attributive İdeal-Real Comparative Analysis) yöntemlerinin ortak kullanımı hesaplanıp sıralanmasıdır. Bu minvalde Türkiye genelinde yüz ve üzeri şubesi olan on üç adet mevduat bankası çalışma kapsamına dahil edilmiştir. Çalışmada, analiz için kullanılan, Toplam Aktifler, Toplam Kredi ve Alacaklar, Toplam Mevduatlar, Toplam Özkaynaklar, Şube Sayısı ve Personel Sayısı kriterleri kullanılarak mevduat bankalarının finansal performansları hesaplanmıştır. Yapılan analiz sonucunda 2018-2019 yılları için en iyi finansal performansa sahip mevduat bankası T.C. Ziraat Bankası, en kötü finansal performansa sahip mevduat bankası ise Şeker Bank olarak tespit edilmiştir.