ДОСЛІДНА ПЕРЕВІРКА ЗАКОНІВ ЗБЕРЕЖЕННЯ ІМПУЛЬСУ ТА ЕНЕРГІЇ У ШКІЛЬНОМУ КУРСІ ФІЗИКИ З ВИКОРИСТАННЯМ ОБЧИСЛЮВАЛЬНИХ СИСТЕМ - Олеся Даньків; Ігор Столярчук; Віталій Гольський; Людмила Паньків; Юрій Угрин; Роман Лешко; Віктор Британ; Олег Кузик (Фізико-математична освіта)
Формулювання проблеми. Мотивація навчання є одним з найважливіших аспектів, який потребує уваги. Застосування традиційних методів навчання часто зменшує зацікавленість сучасних учнів у вивченні фізики. Важливу роль відіграє практичне дослідження законів збереження  імпульсу  та  механічної  енергії  на  уроках фізики. Однак, реалізація простих експериментів для підтвердження цих законів іноді зустрічається з певними фізичними проблемами, зокрема, такими як складність визначення миттєвої швидкості. Традиційні методи вимірювання можуть бути недостатньо точними або обтяжливими для учнів, що ускладнює їхнє розуміння основних фізичних принципів. Розроблена у даній роботі методика ефективно поєднує реальний фізичний експеримент із сучасними комп’ютерними технологіями та покликана підвищити як ефективність навчання, так  і пізнавальний інтерес учнів до вивчення фізики.