Місце сільськогосподарського виробництва в системі міжнародно-правового регулювання - M. M. Denysiak (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті досліджується місце сільськогосподарського виробництва в системі міжнародно-правового регулювання, зокрема в контексті забезпечення продовольчої безпеки та сталого розвитку. Розглядаються основні міжнародно-правові акти та інституції, які впливають на регулювання аграрної сфери, включаючи документи ООН та Світової організації торгівлі. Окрема увага приділена ФАО. Визначено, що з-поміж нормативних документів ФАО особливої уваги заслуговують Добровільні керівні принципи щодо відповідального управління правами на землю, рибні ресурси та ліси в контексті національної продовольчої безпеки, які формують основу для політики багатьох країн.