Metamalzeme Tabanlı Mermer Sensör Tasarımı - Ali Çıngı (Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi)
Bu çalışmada Agariya Brown, Banswara Marble, Kesariyaji Green ve Pink Babarmal mermer taşlarına yönelik olarak X bandında metamalzeme tabanlı sensör tasarımı gerçekleştirilmiştir. Çalışma içerisinde verilen dört farklı mermer türünün dielektrik değerleri ve kayıp tanjant değerleri incelenerek belirtilen frekans aralığına parametrik atanan değerler sonucuna göre rezanatör tasarımı yapılmaktadır. Tasarımı yapılan sensör ile birlikte mermer taşlarının yansıma değerleri nümerik olarak elde edilebilmekte ve böylelikle mermer türünün belirlenmesi mümkün olmaktadır. Böyle bir çalışma farklı frekans aralıkları için de yapılabileceği gibi farklı materyaller için de geliştirilebilir konumdadır.