СКЛАДОВІ ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РОЗВИТКУ ТЕРИТОРІЇ НА ПРИКЛАДІ УКРАЇНИ - С.І. КАРЕЛІН (Економіка та право)
Проаналізовано складові інформаційно-комунікаційного забезпечення розвитку території (ІКТ). Досліджено розвиток складових ІКТ на прикладі держави Україна. Досліджено трансформацію понять складових ІКТ у парадигмі концепції інформаційного суспільства та їх трансформації в напрямі цифрового суспільства. Досліджено, як національна політика впливає на розвиток технологій та обсяг інвестицій на ринку ІКТ на національному рівні. Відзначено необхідність підвищення кваліфікації робочої сили щодо цифрової грамотності на регіональному рівні задля розвитку регіональної економіки. Запропоновано використання схеми інформаційної інфраструктури з метою упровадження інноваційних технологій для розвитку регіональної економіки.