Thomas Kantzow, Pomerania. Kronika Pomorska z XVI w. T. I-II, 2005 - Jerzy Walachowicz (Czasopismo Prawno-Historyczne)
Recenzja: Thomas Kantzow, Pomerania. Kronika Pomorska z XVI w. Uniwersytet Szczeciński – Instytut Historii i Archiwum Państwowe w Szczecinie w 500-setną (sic!) rocznicę urodzin Thomasa Kantzowa.