Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Pamuklarda Zarar Yapan Pembekurt Pectinophora gossypiella Saund. Lep.: Gelechiidae ’un Farklı Lokasyonlarda Populasyon Gelişimlerinin Karşılaştırılması - Levent Ünlü; Levent Efil (Journal of Agricultural Sciences)
Çalışma, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde pamuk yetiştiriciliği yapılan Harran Şanlıurfa , Kızıltepe Mardin ve Bismil Diyarbakır Ovaları’nda, Pembekurt Pectinophora gossypiella Saund. ’un populasyon gelişimini karşılaştırmak için 2002-2003 yıllarında yürütülmüştür. Pembekurt’un popülasyon takibinde feromon tuzakları kullanılmıştır. Zararlı her üç ovada da üç tepe noktası Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında gerçekleştirmiştir. Pembekurt’un popülasyonu en fazla sırasıyla Harran, Bismil ve Kızıltepe Ovası’nda saptanmıştır. Yıllara göre zararlının popülasyonunda Harran Ovası’nda 2003 yılında bir önceki yıla göre azalma görülürken, Bismil ve Kızıltepe Ovaları’nda 2002 yılına oranla 2003 yılında artış görülmüştür