HUKUKA UYGUNLUK SEBEBİ OLARAK HABER VERME HAKKI - Dr. SEVİL Yıldız (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Haber verme hakkı basın özgürlüğünün bir parçasıdır. Bu hak kullanılırken kişilerin bilgileri, görüntüleri ve sesleri kamuoyuna sunulacağından hakların ihlal edilmesi kaçınılmaz olmaktadır. Haber verme hakkını kullananların fiilleri bir hukuka uygunluk sebebine dayandırılmaktadır. Gazeteci, sahip olduğu bu hak nedeniyle habere konu olan kişilerin kişilik haklarını ihlal etse bile yayın, hukuka uygun olmaya devam edecektir. Bu çalışmamızda haber verme hakkım, sınırlarını açıklamaya çalıştık.