Farklı Dozlarda Azot ve Zeolit Uygulanan Domuz Ayrığı (Dactylis glomerata L.)’nın Verim ve Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi - Kambiz KHARAZMİ; Mustafa TAN (ISPEC Journal of Agricultural Sciences)
Araştırma Erzurum sulu şartlarında domuz ayrığı (Dactylis glomerata L.)’nın ot üretiminde farklı dozlarda azot ve zeolitin etkilerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Çalışma şansa bağlı tam bloklar deneme deseninde faktöriyel düzenlemeye göre 3 tekerrürlü olarak kurulmuştur. Azot (0, 5, 10 ve 15 kg N da-1) ile zeolitin (0, 50, 100 ve 150 kg da-1) 4 farklı dozu kombinasyon halinde uygulanmıştır. Tarla denemesi 2012 yılında kurulmuş, makalede 2013 ve 2014 yıllarına ait veriler değerlendirilmiştir.