Keyifli, Ş. (2017). Birlik olmanın teolojik ve pedagojik temeli. Türkiye Din Eğitimi Araştırmaları Dergisi, 3, 9-21. - Şükrü Keyifli (Türkiye Din Eğitimi Araştırmaları Dergisi)
Bu çalışmanın konusu, Al-i İmran Suresi, 103. ayeti bağlamında birlik ve beraberlikle ilgili değerin tartışılmasıdır. Adı geçen ayette, Allah birlik içinde olunmasını ve birlikte aynı amacın gerçekleşmesi için ortak değerler etrafında birleşilmesini tavsiye ediyor. O’nun bu tavsiyesinin bilinmesi ve bir değer olarak benimsenmesi gerekmektedir. O toplumsal bütünlüğü tehdit edecek başta ayrımcılık olmak üzere her türlü tutum ve davranışlardan kaçınılmasını sağlayacak bir işbirliğini de öneriyor.