Kur'an'ı Kerim ve Sünnet Çizgisinde Kâmil Müslümanın Karakteri - Halil Celep (Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi)
İnsanoğlu yaratıldıktan sonra dünyada başıboş bırakılmamıştır. Ona, başta Allah’a, sonra kendisine, ailesine, kardeşlerine, arkadaşlarına ve topluma karşı sorumluluk ve görevler verilmiştir. Bu sorumluluk ve görevleri de her şeyi yoktan var eden Yüce Allah elçiler vasıtasıyla insanoğluna yüklemiştir. İnsanoğlu kendisine verilen bu sorumluluğu ve görevi mutlaka yapmak zorundadır. Aksi takdirde kendisine düşen görevi ihmal etmiş Allah’a karşı gelmiş olur. Her insan dünyada yapmış olduğu bütün amellerden dolayı bir gün mutlaka Yüce Allah tarafından hesaba çekilip ya mükâfatlandırılacak ya da cezalandırılacaktır. Bu çalışmada kâmil Müslüman’ın üzerine düşen görev ve sorumluluklar Kur’ân ve hadisler bağlamında açıklanmaya çalışılmıştır.p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 1.9px; text-align: justify; line-height: 8.1px; font: 8.0px 'Times New Roman'; color: #2f2a2b}p.p2 {margin: 1.8px 0.0px 0.0px 1.9px; text-align: justify; font: 8.0px 'Times New Roman'; color: #2f2a2b}p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 1.9px; font: 8.0px 'Times New Roman'; color: #2f2a2b}span.s1 {letter-spacing: 0.3px}span.s2 {letter-spacing: 0.4px}span.s3 {letter-spacing: 1.0px}span.s4 {letter-spacing: 0.2px}span.s5 {letter-spacing: 0.8px}span.s6 {letter-spacing: 2.0px}span.s7 {letter-spacing: 1.9px}span.s8 {letter-spacing: 1.4px}span.s9 {letter-spacing: 0.6px}span.s10 {letter-spacing: 0.7px}span.s11 {letter-spacing: 1.1px}span.s12 {letter-spacing: 1.2px}span.s13 {letter-spacing: 1.6px}span.s14 {letter-spacing: -0.2px}