ابزارهای نوین جهت تأمین مالی کسب‌و‌کارها: مطالعه‌ای مروری با تاکید بر چرخه عمر - مجید اشرفی; بهزاد شهرابی; ابراهیم عباسی; روح‌اله سمیعی (مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی)
در ایران بیش از 95 درصد از سازمان‌ها را بنگاه‌های کوچک و متوسط تشکیل می‌دهند که با چالش‌های عدیده‌ای روبه‌رو هستند. یکی از مهم‌ترین این چالش‌ها، چگونگی تأمین مالی و ابزارهای موجود در آن است. ابزارهای تأمین مالی سنتی در این بنگاه‌ها (سرمایه و بدهی و یا فروش دارایی) از انعطاف‌پذیری لازم برخوردار نبوده و هزینه بالایی برای بنگاه ایجاد می‌کنند. بنابراین با به کارگیری ابزارهای نوین تأمین مالی سعی شده است انعطاف‌پذیری لازم را در تأمین مالی این مؤسسات ایجاد کرده و ریسک آن‌ها را کاهش داد. از طرفی باید بین ابزارهای تأمین مالی و چرخه عمر این کسب‌وکارها تطابق وجود داشته باشد. از این رو هدف این تحقیق معرفی ابزارهای نوین تأمین مالی، تعیین ویژگی هر یک از آنان و کارکارد آن‌ها در چرخه کسب‌وکارها است. روش تحقیق در این پژوهش به‌صورت اسنادی و کتابخانه‌ای بوده است. برای جمعآوری اطلاعات از مرور منابع کتابخانه‌ای استفاده گردید. یافته‌های تحقیق حاکی از آن است که برای مشاغل خرد و خانگی از تأمین مالی نانو، برای بنگاه‌های کوچک و متوسط از تأمین مالی خرد و برای تأمین مالی بنگاه‌های بزرگ از تأمین مالی کلان استفاده می‌شود. از طرفی بر اساس چرخه عمر کسب‌و‌کار اسکات و بروس در زمان ایجاد کسب‌و‌کار از تأمین مالی نانو و در زمان رشد از تأمین مالی خرد و در زمان اشباع از تأمین مالی جمعی و یا کلان استفاده می‌شود. از این‌رو پیشنهاد می‌گردد مراکز تأمین مالی تخصصی برای شرکت‌های کوچک و متوسط ایجاد گردد.