Bilgi Teknolojilerinin İnsangücü İstihdamına Etkileri Çerçevesinde Üniversitelerimizin İstihdam Politikaları Ve Uygulamaları - Kaya Yıldız; Mehmet Durdu Karlı; Nuri Akgün; Yusuf Cerit (Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi)
Bilgi teknolojilerinin insangücü istihdamına etkilerini ortaya koymak, buetkileri bilgi işçisi yoğun üniversitelerimizin istihdam politikalarınayansımaları açısından irdelemek bu araştırmanın amacıdır. Analitikçözümlemeye dayalı bu bildiride; ilk olarak, bilgi çağının genelnitelikleri ortaya konmaya çalışılmıştır. İkinci olarak, insan gücününanılan nitelikler ile ilişkisi ve tanışıklığı, çelişkisi ve barışıklığı, ve bununörgüte getireceği avantaj ve dezavantajlar tartışılmıştır. Üçüncü olarak,rekabet, globalleşme ve küçülme kavramları ile istihdam ilişkisi bilgiçağı açısından ele alınmıştır. Sonuç olarak; üniversitelerimizin personelpolitikalarının bilgi çağının nitelikleri açısından hangi yönleriyle olumlu,hangi yönleriyle olumsuz olduğu ortaya konarak, üniversitelerimizinistihdam politika ve uygulamalarının ne yönde ve nasıl oluşmasıgerektiğine ilişkin öneriler sunulmuştur.