Nowe technologie w rozwoju i zarządzaniu przedsiębiorstwem - Paulina Nowakowska (Zarządzanie Innowacyjne w Gospodarce i Biznesie)
Artykuł skupia się na nowych technologiach w kontekście rozwoju i zarządzania przedsiębiorstwem. Zostały w nim przedstawione różne aspekty wprowadzania nowych technologii, takie jak koszty, szkolenie pracowników czy zmiany w organizacji pracy. W artykule zostały również podkreślone korzyści oraz zagrożenia związane z implementacją nowych technologii do firmy oraz opisane strategie rozwoju oparte na technologiach, np. zastosowanie sztucznej inteligencji w procesie produkcyjnym lub wykorzystanie analityki danych do podejmowania decyzji. Cały artykuł zwieńcza podsumowanie, które wyjaśnia, że wprowadzenie nowych technologii jest nieuniknione dla przedsiębiorstw, które chcą pozostać konkurencyjne na rynku.