Конституціоналізація міжнародного права: теоретико-правовий аналіз - I.S. Pyroha; D.M. Byelov (Аналітично-порівняльне правознавство)
Вказується, що у сучасних умовах глобалізації та європейської інтеграції особливої актуальності набуває дослідження взаємодії конституційного та міжнародного права. Конституційне право, будучи фундаментальною галуззю національного права, все більше зазнає впливу міжнародно-правових норм та стандартів, що зумовлює необхідність переосмислення традиційних підходів до розуміння його місця в системі права.