Планування інформаційно-психологічної операції на основі реалізації циклів Бойда - Г.В. Пєвцов; С.В. Залкін; С.О. Сідченко; К.І. Хударковський (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
У статті представлені результати аналізу керівних і доктринальних документів збройних сил провідних країн світу, визначено, що типовою моделлю циклу прийняття рішень в системах управління є цикл Джона Бойда або петля OODA (Observation, Orientation, Decision, Action), яка задовольняє вимогам оптимальності та обґрунтованості. Запропоновано методологічний підхід до планування і управління інформаційно-психологічною операцією (інформаційно-психологічними впливами) на основі реалізації циклів Дж. Бойда. Даний підхід дозволяє приймати оптимальні рішення в умовах невизначеності, що відповідає сутності проведення інформаційно-психологічної операції.