شبیه‌سازی و تحلیل اکسرژی منابع مصرف‌کننده گازهای بازیابی شده از شبکه فلر در پالایشگاه گازی - مهدی عنایتی; سیدمحسن حسینی; فهیمه پرویزیان (Pizhūhish-i Naft)
این مقاله به‌منظور کاهش آلودگی زیست‌محیطی و بهینه‌سازی مصرف انرژی، برروی شبیه‌سازی و تحلیل اکسرژی سامانه بازیابی گازهای شبکه فلر در یک پالایشگاه گازی و منابع مصرفی آن تمرکز دارد. در فرآیند استخراج و فرآوری نفت و گاز، مقادیر زیادی از گازهای استفاده نشده به‌سمت شبکه فلر هدایت می‌شوند که این امر باعث آلودگی زیست‌‌محیطی و هدر رفت اقتصادی می‌شود. شبیه‌سازی انجام شده فرآیند نشان می‌دهد که kg/hr 27800 گاز فلر از شبکه فلر پالایشگاه، با فشار bar 9 دمای C° 25 قابل بازیابی است. یکی از نکات مهم در زمینه سامانه‌های بازیابی فلر، مصرف بهینه گازهای بازیابی شده است که تحلیل اکسرژی برای شرایط مختلف این امکان را فراهم می‌نماید. در این مقاله، دو سناریو برای مصرف گازهای فلر ارائه شده است. در سناریوی اول، گازهای بازیابی شده تا فشار bar 70 فشرده شده و سپس به واحد شیرین‌سازی گاز پالایشگاه تزریق می‌شود که بازده اکسرژی محاسبه شده برای این سناریو 69% است. در سناریوی دوم، گازهای بازیابی شده فلر به سمت کمپرسورهای موجود در واحد میعانات‌گازی هدایت می‌شوند که بازده اکسرژی محاسبه شده برای این سناریو بیش از 78% می‌باشد. بر‌اساس نتایج شبیه‌سازی و تحلیل اکسرژی، این نتیجه حاصل شد که تزریق گازهای فلر بازیابی شده به کمپرسورهای واحد تثبیت میعانات‌گازی، بهترین راهکار برای بهره‌وری اقتصادی بیشتر از گازهای بازیابی شده است.