НЕФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ЯК ІНСТРУМЕНТ ОЦІНКИ ЕФЕКТИВНОСТІ УПРАВЛІННЯ ДЛЯ ДОСЯГНЕННЯ ЦІЛЕЙ СТАЛОГО РОЗВИТКУ - Тетяна Станько (Економіка та суспільство)
У статті розглядаються питання сталого розвитку підприємств та ролі нефінансової звітності як важливого інструменту оцінки ефективності управління. В рамках дослідження встановлено, що сталий розвиток, включаючи економічні, соціальні та екологічні аспекти, стає на сьогодні невід’ємною частиною стратегії компаній, які мають інтегрувати ці чинники у свою діяльність для досягнення цілей сталого розвитку. Особливу увагу приділено значенню нефінансової звітності для оцінки ефективності управлінських процесів та її впливу на сучасний бізнес. Зазначається, що наявність нефінансової звітності забезпечує прозорість діяльності компаній, створюючи сприятливе середовище для розвитку партнерства і залучення інвестицій. Автором підкреслено значення нефінансової звітності для зміцнення іміджу компанії та розширення її конкурентоспроможності на глобальному ринку.