У витоків вищої бібліотечноінформаційної та культурологічномистецької освіти України (до 90річчя з дня заснування Харківської державної академії культури) - V. M. Sheyko; N. M. Kushnarenko (Вісник Харківської державної академії культури)
Усесторонньо проаналізовано розвиток Харківської державної академії культури (ХДАК) за 90 років її існування (1929-2019 рр.). Акцентовано на вагомих здобутках освітньої, наукової, управлінської та творчо-виконавської діяльності фундатора й лідера вищої бібліотечно-інформаційної та культурологічно-мистецької освіти України. Наголошено, що ХДАК має багаторічний плідний досвід підготовки майже 50 тис. фахівців, наукових і науково-педагогічних кадрів в аспірантурі й докторантурі. Докладно розглянуто статистичні показники наукової продуктивності і публікаційної активності викладачів, докторантів, аспірантів, студентів. Підкреслено, що одним із вагомих досягнень ХДАК є започаткування випуску професійної періодики бібліотечно-інформаційного та культурологічно-мистецького спрямування.