ІННОВАЦІЙНІ ПІДХОДИ В ТЕХНОЛОГІЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТУРИСТИЧНИХ ПІДПРИЄМСТВ ПРИ ФОРМУВАННІ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОГО ПРОДУКТУ: РИЗИКИ ТА МОЖЛИВОСТІ - Людмила Бондаренко; Владлен Фірсов (Економіка та суспільство)
В статті проаналізовано концептуальні засади управління інноваційною діяльністю туристичних підприємств. Обґрунтовано необхідність накопичення, розвитку та практичного застосування знань як активів у процесі формування інноваційного туристичного продукту. Запропоновано низку заходів для ефективного та раціонального використання інноваційних процесів у просуванні інноваційного туристичного продукту. Визначено основні фактори, що впливають на успішність інноваційної діяльності в туризмі, такі як технологічні досягнення та зміни в потребах споживачів. Візуалізовано концептуальну S-криву життєвого циклу інноваційного туристичного продукту, яка ілюструє етапи його розвитку від запровадження до насичення ринку і можливості впровадження нових інновацій для подовження життєвого циклу. Розглянуто основні ризики, пов'язані з впровадженням інновацій, та запропоновано методи їх мінімізації.