Avrupa Birliğinde Malların Serbest Dolaşımı ve Çevrenin Korunması: Farklı Menfaatler Arasında Denge Arayışı - Sanem Baykal (Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi)
Avrupa Birliği bir arada yerine getirilmesi ve geliştirilmesi gereken farklımenfaat, amaç ve politikaları bünyesinde barı ndı rmaktadı r. Söz konusu farkl ı menfaat,amaç ve politikaları n, özellikle Adalet Divan ı tarafı ndan hangi yöntemler ve hangipolitika mülahazaları ile dengelendiği; öncelik tanı nacak politika alanları nın somutdurumda ve ilkesel olarak nası l belirlendiği, bir yandan bütünleşme hareketinin nitelikve yönünü tayin edebilmek, öte yandan da Divan ı n yargısal tercihlerini ne şekildekullandığı na ilişkin saptamalar yapabilmek bakım ı ndan önemlidir. Bu çalışmada elealı nan malları n serbest dolaşımı ve çevrenin korunmas ı arası ndaki ilişki bu açıdan ilgiçekici bir inceleme alan ı oluşturmaktadır.