ТЕОРЕТИКО-ІГРОВИЙ НЕПАРАМЕТРИЧНИЙ ПІДХІД ДИНАМІЧНОГО РОЗПОДІЛУ ЦІЛЕЙ МІЖ БЕЗПІЛОТНИМИ ЛІТАЛЬНИМИ АПАРАТАМИ РОЮ НА ПОЛІ БОЮ - О.М. Компанієць (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
В статті запропоновано застосування теоретико-ігрового підходу для управління роями безпілотних літальних апаратів (БпЛА) в умовах обмеженої інформації. Зокрема, використовуються методи непараметричного машинного навчання для формування ймовірнісних переконань апаратів щодо бойової обстановки. Кожен апарат може робити прогнози про наслідки своїх дій на основі інформації, отриманої від сусідніх дронів. Це дозволяє приймати рішення, спрямовані на максимізацію загальної ефективності рою. Представлено модель динамічного розподілу цілей, яка передбачає, що БпЛА можуть приєднуватися до рою або залишати його з певною ймовірністю, що моделюється процесом Бернуллі. Такий підхід дозволяє краще враховувати динамічність чисельності рою та змінність пріоритетності цілей на полі бою.